Ulukışla Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ulukışla Ziraat Odası > Haberler > %40 HİBELİ DÜVE ALIM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR.

%40 HİBELİ DÜVE ALIM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR.

Bakanlığımız tarafından TÜRKVET'e kayıtlı işletmesi olan yetiştiriciler, Bir işletme; kapasitesini 10 başa tamamlayacak şekilde desteklenecek olup, düve alım bedelinin %40'u hibe olarak verilecektir.

Düve Alım Desteği Müracaat Şartları:

a) Yetiştiricinin işletmesinin, 1/1/2019 tarihinden önce TÜRKVET'e kayıt edilmiş olması ve işletme kapasitesinin destek talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması gerekmektedir.

b) Bir işletme; kapasitesini 10 başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılır.

c) Bu kapsamda desteklemeden yararlandırılacak düveler; *Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Bleu *Kombine Irklar; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard *Sütçü Irklar; Jersey (Karadeniz Bölgesindeki İller), Holstein *Manda

 d) Destek miktarı, düve/manda alım bedelinin % 40'ı kadar olup düve/manda başına desteklemeye esas Bakanlıkça belirlenen desteklemeye esas 2019 yılı gebe düve fiyatı 12.500 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 7.500 TL/baş, gebe manda fiyatı 10.000 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 6.000 TL/baş olarak belirlenmiştir.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı:

·         Başvurular, işletme sahibi tarafından dilekçe ile Düvelere/Mandalara Gebe veya boş düvelere alım desteği müracaatları 16 Aralık 2019 ile 14 Ocak 2020 tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Düve alım desteğine gerçek/tüzel kişiler sadece bir işletmesi için başvurabilir.  

·         Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz; Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesine müracaat edebilirler.

Başvuru esnasında varsa aşağıdaki belgeler ibraz edilecektir

·         Varsa hayvancılık/ziraat alanında eğitim aldığına dair diploma/belge/sertifika fotokopisi,

·         Varsa gazi veya birinci derece şehit yakını olduğuna dair belge,

·         Varsa işletmenin ari/organik niteliğine dair belge.