Ulukışla Ziraat Odası > Haberler > AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ MÜCADELESİNDE % 75 DEVLET DESTEKLİ KİTLE YAKALAMA TUZAKLARI DAĞITILACAKTIR.

Başvurular 31.01.2019 tarihinde sona erecek olup, başvuru yapmak isteyen çiftçilerimizin, ekte görülen dilekçeleri doldurarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru dilekçelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Dönüm(da)’e 8 adet kitlesel tuzak dağıtılması planlanmaktadır.

İlçemizde yoğun olarak Kiraz yetiştirilmekte olup bu tuzakların Kiraz ağaçlarına ruhsatlı olmadığı için öncelikli bahçeler; Elma Şeftali ve Nektarın bahçelerine öncelik verilecektir.

Kiraz yetiştiricilerinin ’de dilekçelerini vererek projeden faydalanma ihtimalleri yüksektir. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ulukışla Ziraat Odası Başkanımız sn. Ali Emin UĞURLU; Tarım ve Orman Bakanlığı’na gerekli yazışmaları yapmışlardır.